Sun2you InstallQ gecertificeerd Erkend InstallQ en Enphase Platinum installateur

Sun2you Duurzame energie

Home Energy Management Systeem

Automatisering van je energiebeheer

Verbind je producten aan een managementsysteem om zo efficient mogelijk om te gaan met je verbruik, opwekking en opslag.

De weg naar een lage energierekening met maximaal comfort.

Laat de slimme Home Energy Management Systemen voor u het werk doen door onze duurzame producten te laten samenwerken.

Home Energy Management Systeem

DE TOEKOMST: SLIM ENERGIEBEHEER MET HEMS

Een Home Energy Management System (HEMS) is een systeem dat het energieverbruik in een huis bewaakt, controleert en optimaliseert.

Het verzamelt gegevens van slimme meters en andere apparaten, biedt inzicht in het energieverbruik, regelt de instellingen van apparaten voor efficiënt energiegebruik en kan energie-intensieve activiteiten plannen op basis van energiecontracten en tarieven. Kortom, een HEMS stelt gebruikers in staat om hun energieverbruik te beheren en te optimaliseren voor kostenbesparing, comfortverbetering en duurzaamheid.

 

Aansluitbare producten, functies en koppelingen HEMS

Waarom een HEMS? -

5 voordelen van het gebruiken van een HEMS

Het gebruiken van een Home Energy Management Systeem kent vele voordelen voor de toekomst. Wij hebben de 5 belangrijkste voordelen voor u op een rijtje gezet.

Een HEMS biedt gedetailleerd inzicht in het energieverbruik in huis. Door real-time monitoring en controle van apparaten en systemen, kunnen energieverspillende gewoonten worden geïdentificeerd en aangepakt. Door bewustwording en optimalisatie van het energieverbruik kan een aanzienlijke energiebesparing worden gerealiseerd.

Een HEMS stelt gebruikers in staat om slim gebruik te maken van prijsverschillen van dynamische energiecontracten. Het systeem kan energie-intensieve activiteiten plannen op momenten met lagere tarieven, zoals het opladen van de elektrische auto of het gebruik van apparaten tijdens daluren. Dit resulteert in lagere energiekosten en besparingen op de energierekening.

Met een HEMS kunnen gebruikers de temperatuur, verlichting en andere apparaten in huis op afstand beheren en regelen. Dit zorgt voor een gepersonaliseerde en comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld, de HEMS kan de temperatuur automatisch aanpassen aan de behoeften van de bewoners, waardoor comfort wordt geboden terwijl energieverspilling wordt geminimaliseerd.

Door het optimaliseren van het energieverbruik en het maximaliseren van het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen, draagt een HEMS bij aan een duurzamere levensstijl. Het verminderen van de ecologische voetafdruk en het beperken van de CO2-uitstoot zijn belangrijke voordelen van een HEMS, waardoor de gebruiker actief bijdraagt aan het behoud van het milieu.

Een HEMS kan worden geïntegreerd met andere slimme apparaten en systemen in huis, zoals slimme thermostaten, verlichting en beveiligingssystemen. Hierdoor ontstaat een naadloze en geautomatiseerde ervaring waarbij alle apparaten met elkaar kunnen communiceren en samenwerken. Deze slimme integratie zorgt voor gemak, efficiëntie en een geoptimaliseerd energiegebruik.