Sun2you InstallQ gecertificeerd Erkend InstallQ en Enphase Platinum installateur

Sun2you Duurzame energie

Zonnepanelen onderhoudsabonnement

Monitoring en onderhoud op maat met aanvullende onderhoudsdiensten

InstallQ: Aantoonbaar beter
Sun2you werkt volgens VCA normen

Houd je zonnepaneleninstallatie in perfecte staat met een monitorings- of onderhoudsabonnement van Sun2You. Wij monitoren je systeem nauwkeurig en bieden snelle en betaalbare oplossingen bij eventuele problemen. Een onderhoudsabonnement is essentieel om zorgeloos te blijven profiteren van je duurzame investering. 

Of je zonnepanelen nu op je huis of bedrijfspand liggen, bij Sun2You ben je aan het juiste adres voor onderhoud. Met een onderhoudsabonnement ontvang je bovendien aantrekkelijke kortingen op diverse extra onderhoudsdiensten. Ontdek zelf de voordelen!

Direct hulp nodig? Neem direct contact op

Ontdek onze pakketten

Geen abonnement

Standaard inbegrepen

Monitoringpakket

€ 9,99 per maand

All-in Onderhoudspakket

€ 14,99 per maandd

+€5 per paneel per jaar, + € 60 systeemkosten per jaar

Reiskosten: €0,95 per monteur per kilometer 
 Bekijk hier onze duidelijke voorwaarden

Kies voor 365 dagen opbrengstzekerheid

Kies voor langdurige zekerheid met een monitorings- of onderhoudsabonnement van Sun2You. Wij zorgen ervoor dat je zonnepaneleninstallatie in topconditie blijft door je systeem nauwkeurig te monitoren en bieden snelle, betaalbare oplossingen als er iets mis is.

 

Uw mogelijke kosten vergelijken

Een rekenvoorbeeld

Stel je hebt ooit tien zonnepanelen laten installeren. Sinds vorig jaar is de garantie op de installatie verlopen en nu, net op dit moment, werkt je systeem niet meer… Wat een pech. Gelukkig hebben omvormers vaak een jarenlange garantieperiode. Dat is een meevaller. 

Zonder abonnement

Indien je zonder abonnement een storing zou willen laten verhelpen door Sun2You zou je moeten betalen:

 • Arbeidskosten: €480
 • Reiskosten: €60
 • Kosten vervangend onderdeel
 • Totaal: minimaal €540 
 
Zoals je kunt zien kunnen de kosten voor onderhoud en reparatie flink oplopen…

Met abonnement

Indien je zonder abonnement een storing zou willen laten verhelpen door Sun2You zou je moeten betalen:

 • Arbeidskosten: gratis
 • Reiskosten: gratis
 • Kosten vervangend onderdeel: gratis
 • Abonnementskosten 1 jaar: 110 euro 
 • Totaal: 289,88 

Dat scheelt een flinke rekening!

Extra service- en onderhoudsdiensten

Met een All-in Onderhoudspakket ontvang je 20% korting op een aantal van onderstaande service- en onderhoudsdiensten. Altijd krijg van van te voren een offerte op basis van voorcalculatie zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Zonne-systeem tijdelijk verwijderen

Soms is het noodzakelijk of handig om zonnepanelen tijdelijk (gedeeltelijk) van je dak te verwijderen. Dit kan nodig zijn bij de volgende situaties:

 • Reparaties of vervanging van het dak
 • Renovaties, zoals het plaatsen van een dakkapel of het toevoegen van verdiepingen
 • Onderhoud of reparaties aan de zonnepanelen zelf

Op basis van het aantal zonnepanelen en de specifieke situatie van het dak, schatten we in hoeveel uren en monteurs er nodig zijn.

Sun2You rekent €80 per monteur en €0,95 per monteur per kilometer reiskosten. Met een All-in Onderhoudspakket krijgt u 20% korting op het uurtarief.

Zonnepanelen reiniging

Zelfs de beste regenbui kan je zonnepanelen soms niet volledig schoonmaken. Regen kan zelfs vuil achterlaten, en de beschermende nano-coating op de panelen wordt na verloop van tijd minder effectief. Vuile zonnepanelen leveren minder op, waardoor je rendement tot wel 20% kan dalen! In plaats van zelf het dak op te gaan, kunnen wij de schoonmaak van je panelen voor je verzorgen.

Je bepaalt zelf hoe vaak je je zonnepanelen wilt laten schoonmaken. De frequentie is sterk afhankelijk van de locatie van je installatie. Een installatie bij een industrieterrein wordt sneller vuil dan een in een weiland. Wij kunnen je hierover adviseren. Over het algemeen raden wij aan je zonnepanelen jaarlijks te laten schoonmaken. De kosten voor een schoonmaakbeurt variëren afhankelijk van de grootte van je installatie. Wij reinigen uw systeem met speciaal osmose water.

Prijzen zonnepanelen schoonmaakbeurt:
€8 per paneel
€60 euro per systeem per keer
Reiskosten €0,95 per monteur per kilometer.

Zonne-systeem uitbreiding

Is je energieverbruik toegenomen of leveren je oude panelen niet meer voldoende op, maar heb je nog ruimte op je dak? Dan is het vaak mogelijk om extra zonnepanelen te plaatsen. Hierbij moet je wel rekening houden met een aantal factoren, zoals:

 • Compatibiliteit van de zonnepanelen en omvormer
 • Capaciteit van de omvormer
 • Dakbelasting

 

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden om je huidige zonnestroomsysteem uit te breiden. Je krijgt van ons altijd een offerte op maat zodat de prijs van te voren altijd transparant is en je nooit voor verrassingen komt te staan.

Initiële keuring

Heb je een geldige Scope 12 keuring of een installatie aangelegd door Sun2You? Dan is een eerste inspectie niet nodig en kunnen we je direct een onderhoudsabonnement aanbieden.

Als je zonnepanelen door een ander bedrijf dan Sun2You zijn geïnstalleerd, willen we je systeem eerst inspecteren voordat we een onderhoudsabonnement kunnen aanbieden. Mochten er gebreken zijn, moeten deze eerst worden gerepareerd. Dit kan vaak direct door ons worden gedaan tijdens de inspectie. De kosten voor het initiële herstel staan los van de inspectie en zijn voor eigen rekening. Zodra eventuele gebreken zijn verholpen en je systeem door ons is goedgekeurd, kan je onderhoudsabonnement starten!

De kosten voor de initiele keuring bedragen €80 per monteur per uur en €0,95 per monteur per kilometer reiskosten.

Let op: een initiële inspectie vervangt niet de officiële Scope 12 keuring.

Onze duidelijke voorwaarden

Altijd transparant

Reiskosten

Wij komen graag bij je langs als wij de storing niet op afstand kunnen oplossen. De reiskosten bedragen altijd €0,95 per monteur per kilometer. Wij berekenen de kilometers vanaf onze locatie in Gieterveen en berekenen zowel de heen- als terugweg.

Reactietijden

Service Level Agreement (SLA)?

Uitsluitingen

Er zijn bepaalde schades en kosten die niet onder het onderhoudsabonnement vallen. Hoewel je deze schades vaak nog wel door ons kunt laten repareren, krijg je geen korting op de arbeidskosten.

 • Schade door externe factoren zoals storm, bliksem, brand, overstroming of gehackte installaties.
 • Schade door eigen toedoen, zoals onzorgvuldig of incorrect gebruik van de omvormer.
 • Vandalisme of schade die op een andere manier gedekt is of zou moeten zijn door een verzekering.
 • Geen vergoeding voor de kWh die je normaal gesproken zou hebben opgewekt in geval van een storing.
 • We hebben een lijst van merken waarop we garantie of onderhoud kunnen bieden. Als jouw installatie niet op deze lijst staat, kunnen we mogelijk geen reparaties uitvoeren.
 • Voor bepaalde extra diensten, zoals het schoonmaken van de panelen, gelden vaste tarieven. Hierop krijg je geen korting, ook niet met een Onderhoudsabonnement.
 • Voor ondersteuning op afstand heb je een werkende netverbinding tussen je omvormer en modem nodig. Als deze verbinding niet werkt, moeten we ter plaatse komen voor herstel. Eventuele extra kosten hiervoor worden doorberekend.
 
Looptijd en opzeggen

Je onderhoudsabonnement start zodra je onze offerte accepteert en de betaling voltooit, en heeft een geldigheidsduur van één jaar. Na het eerste jaar wordt het contract automatisch jaarlijks verlengd.

Bij Sun2You wordt je onderhoudsabonnement jaarlijks automatisch verlengd, tenzij je ervoor kiest om het stop te zetten. Zorg ervoor dat je ons dit minstens een maand van tevoren laat weten, zodat we de automatische incasso kunnen annuleren. Bijvoorbeeld: als je nieuwe contracttermijn op 1 juni begint, dan hebben we je opzegging uiterlijk op 30 30 april.

Je kunt je onderhoudsabonnement op elk moment beëindigen door ons schriftelijk (info@sun2you.nl of contactformulier) te informeren.

Als je opzegt, blijft je onderhoudsabonnement geldig tot het einde van de contractperiode. Als je halverwege het jaar opzegt, krijg je geen restitutie voor de resterende maanden, maar je blijft profiteren van de voordelen tot het abonnement officieel afloopt.

Betaling

De betaling van uw onderhoudsabonnement vind jaarlijks plaats. Jaarlijks kunnen we de prijs van het abonnement met maximaal 2% verhogen.

Monitorings- of onderhoudsabonnement

Extra service- en onderhoudsdiensten

Nog meer vergroenen?

Ga voor een lagere energierekening op een groene manier