Sun2you InstallQ gecertificeerd Erkend InstallQ en Enphase Platinum installateur

Sun2you Duurzame energie

Subsidie thuisaccu

Van besparen naar verdienen met uw eigen zonnepanelen in combinatie met accu, energymanagement systeem en dynamische tarieven

Maak optimaal gebruik van de mogelijkheden die de veranderende energiemarkt biedt.

DE VOLGENDE FASE VAN DE ZONNE-ENERGIEMARKT

Nederland is één van de meest succesvolle landen op het gebied van duurzame energie. Van de 8 miljoen huishoudens produceren 2,5 miljoen huishoudens zonne-energie. Een geweldige prestatie.

Naast het doel van CO2-neutraliteit is één van de belangrijkste redenen voor de overstap naar zonne-energie het succes van de salderingsregeling als stimuleringsprogramma. Dit betekend dat de consument dezelfde energieprijs bied voor het consumeren en terugleveren van energie aan het energienet.

Helaas heeft de salderingsregeling ook een minpunt. Stroom wordt teruggeleverd op momenten van overproductie en geconsumeerd op als er een hoge energievraag is. Dit heeft als gevolg dat er onbalans optreedt in het energienet.

Daarom bieden we een manier aan om de overgang van de Nederlandse zonne-energiemarkt naar de volgende fase te brengen en is de aanschaf van zonnepanelen en thuisaccu’s in 2024 gesubsidieerd (geen BTW). Het opslaan van zelf opgewekte zonnestroom in thuisaccu’s zorgt er voor dat het net ontlast wordt. Daarnaast biedt dit ook de mogelijkheid om op goedkope momenten bijvoorbeeld in de avond en nacht energie in te kopen om deze vervolgens te gebruiken als  de energieprijzen weer stijgen. Dit wordt allemaal automatisch geregeld door het Home Energy Management Systeem (HEMS).

LONGi Solar 430w hi-mo6 full-black

Zonne-systeem

Enphase Micro-omvormer IQ8MC MC4 EU

Micro-omvormers

IQ Battery

IQ Combiner

Enphase IQ Energy Router Home Energy Management Systeem

IQ Energy Router(+)

Enphase Enlighten Manager app

Enphase Enlighten app

Het Home Energie Management Systeem is een bijzonder slim concept. Hieronder een voorbeeld van wat HEMS voor u kan betekenen:

Tijdens een zomerse dag kan de opgewekte zonne-energie opgeslagen worden in de accu zodat u op momenten dat de zon niet schijnt toch uw eigen energie kunt gebruiken. Als u op deze zonnige dag een overschot aan opgewekte zonne-energie heeft kunt u dit gebruiken om uw auto op te laden en/of om uw warmtepomp extra sanitair water te laten verwarmen. 

Op bewolkte dagen met veel wind kent de stroomprijs enorme fluctuaties. De opgewekte zonne-energie is op deze dag  misschien net genoeg om uw verbruik af te dekken. Ook hier heeft HEMS een toegevoegde waarde. 

Doordat de prijzen 1 dag van te voren op uurbasis bekend zijn kan het HEMS ervoor zorgen dat uw accu geladen wordt op het moment dat de stroomprijs die dag het laagst is, waardoor u ook op andere momenten van deze dag/nacht kunt genieten van de laagste stroomprijs die maar mogelijk is.
Naast het eigen gebruik van deze energie is het ook mogelijk om deze stroom weer terug te verkopen aan uw energieleverancier op het moment dat de stroomprijs weer hoger is. Op deze manier handelt u in stroom met uw energieleverancier.

BEGIN MET VERDIENEN MET DEZE PRODUCTEN

Stroom kan worden opgeslagen voor gebruik op momenten dat er veel vraag is en dus de prijs hoog is. Dit kan door een combinatie van zonnepanelen met Enphase micro-omvormers, thuisbatterij(en) en een home energy managementsysteem, geleverd en geïnstalleerd door Sun2You.

Overzicht terugverdientijden
In deze voorbeelden met alleen zonne-energie is er rekening gehouden met wel- of geen terugleverkosten. Configuraties met een thuisbatterij houden rekening met een batterijvervanging na 15 jaar. Integratie van een laadpaal en een warmtepomp zal de terugverdientijd verder verminderen met 1 tot 2,5 jaar.

In deze voorbeelden met alleen zonne-energie is er rekening gehouden met wel- of geen terugleverkosten. Configuraties met een thuisbatterij houden rekening met een batterijvervanging na 15 jaar. Integratie van een laadpaal en een warmtepomp zal de terugverdientijd verder verminderen met 1 tot 2,5 jaar.

DE VERSCHILLENDE SYSTEEMCONFIGURATIES

Enphase biedt een uitgebreide energiebeheeroplossing die kan worden geconfigureerd op basis van de energiedoelen van de huiseigenaar om besparingen en inkomsten te maximaliseren. 

Een Enphase System met alleen zonne-energie en terugleverkosten is nog steeds een toekomstbestendige oplossing met de huidige salderingsregeling aangezien de voordelen zwaarder wegen dan de terugleverkosten. De besparingen kunnen meer dan het dubbele zijn van de initiële investering, zelfs zonder de salderingsregeling.

Terugverdientijd met 100% salderingsregeling: 6,5 jaar

Terugverdientijd met 0% salderingsregeling: 11 jaar

Door een thuisbatterij toe te voegen aan een Enphase Energy System kan een huiseigenaar het zelfverbruik van zonne-energie verhogen van 45% naar 65%. Of integreer een laadpaal en een warmtepomp om het zelfverbruik te verhogen tot 85%. Deze configuratie minimaliseert het importeren van energie van het net en beschermt de huiseigenaar tegen toekomstige verhogingen van terugleverkosten.

Terugverdientijd met 100% salderingsregeling: 8,5 jaar

Terugverdientijd met 0% salderingsregeling: 11 jaar

Een dynamisch energiecontract in combinatie met een Enphase Energy System met zonnepanelen en een thuisbatterij verlaagt de terugverdientijd aanzienlijk in vergelijking met hetzelfde systeem met een vast energie-contract. In deze configuratie optimaliseert het energiemanagement systeem het gebruik van de thuisbatterij om de jaarlijkse besparingen en inkomsten te verhogen. De integratie van een laadpaal en warmtepomp kan de terugverdientijd nog verder verbeteren.

Terugverdientijd met 100% salderingsregeling: 6,5 jaar

Terugverdientijd met 0%salderingsregeling: 9,5 jaar

Deze configuratie maximaliseert de terugverdientijd door de functionaliteit voor onbalanssturing toe te voegen. In deze configuratie kiezen huiseigenaren voor een programma met hun energieleverancier waarmee de leverancier op elk moment (real-time) energie uit de thuisbatterij kan importeren of exporteren om het elektriciteitsnet in balans te houden. Hierdoor worden de kosten voor de energieleverancier en de huiseigenaar zo laag mogelijk gehouden.

Terugverdientijd met 100% salderingsregeling: 5,5 jaar

Terugverdientijd met 0% salderingsregeling: 7,5 jaar

Deze configuratie komt eind 2024 beschikbaar in Nederland.

UW DEELS GESUBSIDIEERDE THUISACCU FINANCIEREN

Via het Nationaal Warmtefonds kunt u veilig en tegen aantrekkelijke (of geen) rentepercentages een financiering aanvragen voor het verduurzamen van uw huis. U krijgt bij een lening via het Warmtefonds niet te maken met bijkomende kosten, zoals advieskosten en taxatiekosten. U kunt deze subsidie gebruiken voor onder andere de aanschaf en installatie van zonnepanelen, een warmtepomp, of een thuisaccu. 

> Meer informatie vind u op de website van het Nationaal Warmtefonds 

Laat ons u voorzien van een gesubsidieerde thuisaccu

Geïnteresseerd in het laten installeren van één of meerdere accusysteem(configuratie)? Of benieuwd wat de beste oplossing is voor u?

Vraag hier onder een gratis een vrijblijvende offerte aan!